در روز خواستگاری که خانواده عروس و داماد با خوشحالی خود را مشخص کردن تاریخ عقد، آماده میکنند، اصلاً فکر آن روز را نمیکنند که مبادا روزی کار به طلاق و جدایی برسد. با این حال شرایط همیشه بر وفق مراد نیست و گاهی اوقات تصمیم بر جدایی بهتر از ماندن در شرایطی است که یک عمر چارهای جز سوختن و ساختن نیست. قانون برای این شرایط راهکار طلاق را در نظر گرفته است.
معمولاً منظرهای که از طلاق در ذهن افراد شکل میگیرد، دادگاهی است که زن و شوهر رو به روی قاضی ایستادهاند و زن با چهرهای کتک خورده تقاضای طلاق دارد و از بدرفتاری و خشونت همسرش کلافه شده است. اما علاوه بر این حالت، شرایطی هم پیش میآید که زن و شوهر با توافق یکدیگر جدا میشوند. شرایط گرفتن مهریه در این حالت با طلاق یک طرفه کمی تفاوت دارد. وکلای شهرداد نیز با تجربه و مهارت خود می توانند یاریگر طرفین در طی نمودن این پروسه باشند.
طلاق توافقی چگونه طلاقی است؟
طلاق توافقی، طلاقی است که طی آن زن و مرد با توافق یکدیگر تصمیم به جدایی میگیرند و این طور نیست که یک نفر دادخواست بدهد و دادگاه نفر دیگر را حضور بکشاند بلکه هر دو نفر به دادگاه مراجعه میکنند و دادخواست طلاق توافقی میکنند. نحوه رسیدگی به طلاق توافقی و قوانین مربوط به آن با انواع دیگر طلاق، تفاوت دارد و میزان و نحوه پرداخت مهریه در این نوع طلاق متفاوتتر است.
قابل توجه است که این توافق در جنبههای دیگر مانند مهریه و حضانت یا ملاقات فرزندان شامل میشود و هر توافقی که زوجین در این موضوعات داشته باشند برای دادگاه قابل قبول و محترم خواهد بود.
شرایطی پیش میآید که زوجه باید حداقل نصف مهریه خود را ببخشد تا طلاق توافقی صورت بگیرد یا در بعضی شرایط دیگر میتواند حتی بیشتر از آن بگیرد.
حضانت در طلاق توافقی
این نکته در طلاق توافقی به نظر خود زوجین بستگی دارد. اما به صورت قانونی حضانت فرزندان تا 7 سالگی با مادر است و بعد از آن به عهده پدر میباشد. فرزندان بالای سن بلوغ – یعنی دختران بالای 9 سال و پسران بالای 15 سال - از سن حضانت یا نگهداری خارج شده و دادگاه تکلیفی در خصوص آنها ندارد تا حضانت را در رای مشخص کند.
گواهی عدم سازش در طلاق توافقی
زن و شوهری که قصد دارند به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند، باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه و دادخواست طلاق توافقی را ثبت کنند. سپس برای آنها جلسه مشاوره تعیین میشود. بعد از حضور در جلسه مشاوره، مشاور نظر خود را برای دادگاه ارسال میکند و قاضی برای ادامه روند طلاق و قبول دادخواست، تصمیم خود را اعلام میکند و زوجین گواهی عدم سازش دریافت میکنند.
بعد از صدور گواهی عدم سازش از سوی دادگاه، زن و شوهر میتوانند به دفتر ازدواج و طلاق مراجعه کنند و از سر دفتر بخواهند که صیغه طلاق را جاری کند. بعد از جاری شدن خطبه طلاق، رسماً زن و شوهر از یکدیگر جدا شده محسوب میشوند.
باطل شدن گواهی عدم سازش
لازم به ذکر است که گواهی عدم سازش فقط تا مدت سه ماه اعتبار دارند و پس از آن باطل محسوب میشود. اگر طی این سه ماه زن و شوهر برای طلاق مراجعه نکنند، باید مراحل طلاق را از ابتدا شروع کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از سایت های مرجع در این زمینه مانند شهرداد به نشانی shahrdaad.com استفاده نمایید.
:: برچسبها:
طلاق توافقی ,
طلاف ,
مهریه ,
,
:: بازدید از این مطلب : 280
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0